Sportgeneeskunde

Dr. J. Gouhie heeft het diploma master in de sportgeneeskunde behaald aan de KUL in 2014 en is aangesloten bij de vereniging van Sport- en KeuringsArtsen (SKA) en houder van licentie voor het VASO-platform.

U kan terecht bij een sportarts voor:

  • specifieke sportletsels: diagnose, voorstel therapie en preventie
  • sportscreening: medische geschiktheidsattest (zie www.sportkeuring.be ), specifiek sportmedisch onderzoek zoals voor de Voetbalbond, GymFed, Wielerbond, maar ook voor individuele sporters (ready-to-sport onderzoek),...
  • vragen rond sporthervatting, bewegen met chronische ziekte, inspanningstesten, sportdoelstelling,...

Hierbij werkt uw arts samen met specialist-artsen, kinesisten, diëtisten, personal coach, bewegingscoach,... in uw buurt.

Gelieve een raadpleging ikv sportproblematiek op afspraak op woensdagnamiddag en avond te laten gebeuren.

 

Maximale inspanningstest (lactaatmeting)?

Sinds kort werkt Dr Gouhie samen met Cederic Gysel in de begeleiding van beginnende sporters en atleten. Bij het opstellen van doelstelling (halve marathon, volledige marathon fietsevenement,...) en trainingen is het vaak nuttig om een beter zicht te hebben op de conditie van de sporter. Door een maximale inspanningstest of lactaatmeting kunnen we op korte en lange termijn het trainingsschema aanpassen aan uw sportdoelen. U kan voor meer informatie bij één van ons terecht of via de website: https://www.cedericgysel.be/

Wij kunnen reeds inspanningstesten doen op de loopband, op de piste maar sinds kort ook op uw eigen fiets!

In aansluiting van de test, krijgt u na enkele dagen een overzicht van de metingen, besluiten en trainingsadvies naar gelang uw doel. We zitten dan ook samen om deze resultaten te bespreken.